+31 06-12917553 info@toerpunt.nl

Zeeland verkennen op de scooter!

 

Veere

Op ongeveer 16 km scooteren en of fietsen van Zoutelande het prachtige oude stadje Veere. Mooie monumenten, bv het stadhuis en de Dom, en een oude haven nu in gebruik als jachthaven. Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens. De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. De winkels in Veere zijn ook op zondag geopend. Het stadje Veere heeft een aantal bijzondere panden die het bekijken zeker waard zijn. Dit zijn o.a. de Campveerse toren, de Schotse huizen en het Stadhuis. Ook de imposante kerk aan de zuidoost kant van Veere kan je niet ontgaan. De kerk kent een geschiedenis van godshuis, militair hospitaal, armenhuis tot cultureel centrum.

Domburg

Het stadje Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust. In het begin van de 20e eeuw kwamen er veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Piet Mondriaan en Jan Toorop zijn de bekendste. Het centrum kent veel gezellige terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Deze winkels zijn het gehele jaar 7 dagen per week open. Het mooiste uitzicht over Domburg, strand, zee en omgeving krijg je vanaf de Hoge Hil. Vanuit het dorp loop je links de duinen op om de hoge Hil te bereiken.

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland staat met recht in de top tien van monumentensteden. In totaal vind je hier zo’n 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden uitademen. Die rijkdom is te danken aan de VOC. Vanaf de kades voeren schepen uit naar Oost en Zuid-Amerika. In de zestiende en zeventiende eeuw was Middelburg na Amsterdam de belangrijkste VOC-handelsstad van het land. Symbool voor Middelburg is de achtkantige Lange Jan in het hart van de stad. De vergulde kroon op het hoofd van deze Abdijtoren laat er geen misverstand over bestaan: met 90,5 meter is dit de hoogste toren van Zeeland. Een klim van welgeteld 207 treden wordt beloond met een panorama over de stad en het eiland Walcheren. In het centrum aan de voet van de torren hebben zich talloze winkels, boetieks, antiekzaken en galeries verzameld. Ruim voldoende voor een dagje

Vlissingen

Aan de oevers van de Westerschelde ligt Vlissingen, een stad met een maritiem heden en verleden. Breng een bezoek aan Vlissingen om lekker uit te waaien aan de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken! Op de boulevard is genoeg te beleven. Aan de ene kant van de boulevard sta je oog in oog met zeeheld Michiel de Ruijter, aan de andere kant hoor je de klanken van het windorgel. In het midden bieden terassen, hotels en restaurants de nodige ontspanning.

Westkapelle

Westkapelle is aan de noord, west en zuidzijde omgeven door water, het dorp wordt beschermd door duinen en de zeedijk. De zeedijk benadrukt het contrast tussen land en water. Toeristen mogen graag even deze dijk beklimmen om van het schitterende uitzicht te genieten. De golven, passerende schepen en uitbundige zonsondergangen blijven boeien. Wie zich omdraait richting het dorp ziet de karakteristieke rode daken, een fascinerend beeld.